Uitwendige therapie


Warmte, ritme, rust en ontmoeting zijn essentiële elementen van deze therapie. Ze helpen je om meer verbinding te krijgen met wat er leeft in je ziel en lichaam. Uitwendige therapie is een lichaamsgerichte therapievorm die de huid, ons grootste waarnemingsorgaan, als aangrijpingspunt heeft. De therapie wordt in rust en stilte gegeven en werkt versterkend op het basisvertrouwen.

Als verpleegkundige ben je het instrument voor iemand om weer in balans te komen.

Met 'inwrijvingen' bij uitwendige therapie wordt dit tot stand gebracht. Het medicijn, in de vorm van etherische olie, plantenolie of een minerale substantie, wordt in een ritmische wrijfbeweging op de huid aangebracht.
E.e.a. wordt toegepast op de huid, dit is nl. ons grootste lichamelijke- en waarnemingsorgaan.
O.a. is er de totale inwrijving, waarbij het gehele lichaam op een zachte, ritmische manier ingewreven wordt met een geneeskrachtige biologische olie, die specifiek wordt gekozen. Ook een deel inwrijving, zalflappen kompressen, wikkels en baden zijn mogelijk.

Naast de werking van de olie spelen ritmische aanraking en warmte een essentiële rol. Na de inwrijving geeft een half uur rusten een gevoel van welbehagen en ontspanning.
Het lichaam krijgt zo de gelegenheid om de olie op zich in te laten werken en het zelfhelend vermogen wordt ondersteund en gestimuleerd.

Zoals gezegd zijn er de volgende therapieën mogelijk:
    • gedeeltelijke) Inwrijvingen;
    • Wikkels en kompressen;
    • Bad therapie
U kunt worden doorverwezen door een arts maar het is ook mogelijk direct met mij contact te leggen. In een intake gesprek wordt duidelijk besproken wat er nodig is. Een behandeling kan eenmalig zijn maar ook uit meerdere sessies bestaan:
Een behandeling kan in mijn praktijk ruimte, maar als dit niet mogelijk is ook bij u thuis gegeven worden. Ik gebruik dan een behandeltafel, die ik meeneem.

Verdere benodigdheden:
Ook is het handig als u zelf voor een flanellen laken kunt zorgen, 2 handdoeken en een wollen deken.
De etherische olie kan ik in overleg bestellen als dat nodig is.
Het is gebruikelijk na de behandeling warm ingepakt een half uur te rusten.