Wie ben ik


Wineke Schoonbeek - van Lint Mag ik me even voorstellen. Ik ben Wineke Schoonbeek 7e kind van de 8 die mijn ouders kregen.
Geboren in een dorpje op het Zuid-Hollandse eiland Goeree Overflakkee, ben ik op mijn 17e de opleiding tot verpleegkundige gaan doen in het Bergweg ziekenhuis Rotterdam. Tijdens de opleiding nog verhuisd naar Drenthe, waar ik vervolgens in Zwolle mijn diploma haalde.

Na het krijgen van 3 leuke knullen ben ik in 1988 in de thuiszorg gaan werken. Door de verandering van het werk van mijn man wonen we nu in Doetinchem. Het werk in de wijkzorg wat hier in 1993 een vervolg kreeg, vind ik na 25 jaar werkervaring nog steeds geweldig om te doen.

Na de verhuizing naar Doetinchem heeft onze Antroposofische huisarts mij en mijn kinderen op een mooie manier geholpen.
De antroposofische medicatie hielpen goed en snel.
Bijvoorbeeld, de jongste had last van de verhuizing wat zich in huid problemen uitte. Na huisarts bezoek was hij snel van de huid uitslag af.
Toch was er mijn eigen overspannenheid voor nodig op mijn 49e voordat ik echt viel voor de Uitwendige Therapie. Via mijn huisarts kreeg ik zelf de inwrijvingen die ik nu ook aan mijn patiƫnten geef.
Hier had ik baat bij en er gebeurde iets in mij.

Omdat mijn nieuwsgierigheid toen was gewekt ben ik me gaan verdiepen in de antroposofie.
Zo ontdekte ik dat het ook veel meer verdieping brengt in mijn vak als verpleegkundige. Getipt door een collega ben ik de opleiding tot Antroposofische Verpleegkunde gaan doen bij Plegan in Zeist. Hier leerde ik in feite het kunnen toepassen van Uitwendige Therapie.

Als antroposofisch verpleegkundige ben ik een laatbloeier, maar nu vallen steeds meer puzzelstukjes op zijn plaats. Ik ben blij dat ik de kans krijg om de gedachtegang van Uitwendige Therapie toe te passen in vooral mijn werk. Het is belangrijk voor me geworden om mijn medemens kennis te laten maken met deze manier van behandelen. Er valt heel veel over te lezen en te ontdekken. Interessant zijn de behandel methodes die een verpleegkundige onder andere in opdracht van een arts kan uitvoeren.